vrijdag 25 juli 2014

Hectische weken voorafgaande de reis en de beloofde kaarten komen er aan

Zit even bij te komen tijdens een etentje bij Fransien. Het zijn twee hectische weken geweest. Tassen in en uitpakken, om toch steeds weer  iets er uit te halen of toe te voegen wat ik onderweg nodig heb. Er valt niet veel weg te laten, dus kom ik niet onder de 30 kilo uit. Een heel gewicht dat voor en achter verdeeld moet worden. Aan het voorwiel mag niet meer dan 6 tot 7 kilo hangen. Achter is het gewicht maximaal 25 kilo. Alleen de tent, luifel en andere toebehoren is al een zak met 7 kg.

Donderdag waren de vellen met kaarten klaar. Nu moet elke foto er uitgesneden worden, een secuur en hels karwei. Kan letterlijk zeggen dat alles aan de kaarten zelf gedaan is. Het fotowerk, de teksten en het snijwerk. Alleen het drukwerk moest ik laten doen op dikker papier. De eerste enveloppen zitten al in de brievenbus voor de mensen die mij hebben gesponsord. De kaarten zijn heel mooi geworden.

Er gebeuren zoveel mooie dingen met me, veel om dankbaar voor te zijn. Een goede vriend die me al eerder heeft geholpen, belde eergisteren met de woorden; Maus, wat heeft jouw tent gekost? Ik noemde het bedrag, ver onder de 100 euro. Ik geef je er nu vast 100 euro voor dan is hij na Rome verkocht. Ik vroeg hem waarom, was benieuwd naar zijn beweegredenen.

Wanneer deze tent samen met jou Rome heeft bereikt, is het een gezegende tent die ik graag aan mijn kleinkinderen geef om in te spelen. Wat een prachtige reden om mij zo een extraatje te sponsoren.

Morgen wordt het een fietstocht om de kaarten te bezorgen bij de mensen in de buurt. Weer een mooi trainingstochtje. De fiets is klaar, de nieuwe motor zit er op. Nog 10 nachtjes slapen en dan...., klaar voor de grote reis.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een tent van 7 kg. ???
Mi ben je dan hartstikke gek Maus.
Doe jezelf een lol en koop een tentje van zo'n twee kilo.....

Maus Sturmer zei

Nee, de tent is 2.7 kg, maar er staat bij met toebehoren d.w.z. met slaapzak matje e.d.
Ik ben toch niet gek? Maar wie is anoniem?
Maus