woensdag 11 juni 2014

Slapeloosheid


Het is vier uur in de morgen. Uit armoede ben ik maar opgestaan. Blijkbaar hebben de hersencellen het in hun hoofd gehaald om een gevecht aan te gaan met elkaar door te blijven doormalen, terwijl een ander deel toch heel duidelijk zegt dat het wil slapen. Helaas de actieve helft behaalt steeds weer de overwinning op het zwakkere deel dat rust wil hebben. Daar zit ik nu, oververmoeid, want zo gaat het al dagen, met een kop kamillethee en uit wanhoop een slaaptabletje van Albert Heijn. Een winkel waar ik zelden een stap zet, maar heel af en toe een potje van deze tabletjes van nodig heb. Tja hoe zou dat nu toch komen, hè, dat slaaptekort?
Vandaag bij een andere fietsenmaker geweest, gespecialiseerd in elektrische fietsen. Hij kan de fiets weer helemaal up to date maken, de batterijen leeg laten halen en ze opnieuw laten vullen met een hoger percentage cellen, waardoor ik zelfs nog meer kilometers kan maken. Kosten per batterij 320 euro. Daar heb ik niet eens een nieuwe voor. Daarnaast kijkt hij alle bedrading na, zet nieuwe remmen en handremmen plus kabels op de fiets. Hij krijgt een uitgebreide grote beurt, een lekvrije band aan het achterwiel en er komen op de voorkant twee beugels waaraan ik twee lichtgewicht tasjes kan hangen. Totale kosten inclusief sponsoring € 700. Natuurlijk kijk ik nog verder, al denk ik haast dat anderen hierin niet goedkoper zullen zijn. Natuurlijk heb ik die nog niet bij elkaar, maar dat komt wel goed. Erger is dat ik de fiets 14 dagen kwijt ben, dus geen trainingsmogelijkheden. Afijn dan is er weer genoeg tijd om alles bij elkaar te zoeken voor de reis. Zeven weken, ze zijn zo voorbij voor de grote reis begint. Eigenlijk jammer. Gisteren was ik bij mijn eigen fietsenmaker, die, hoewel ik zei dat ik geen nieuwe fiets kon kopen, toch het eerste wees naar een nieuwe fiets van 2200 €. Tevens vertelde hij dat ik maar beter de reparatieadressen van Giant op moest zoeken voor onderweg. Dat mijn fiets de rit niet aan kon, hoewel ik er vorig jaar een nieuwe motor op heb laten zetten. Ik kon een inruil krijgen van 500 € en verder was er niets te regelen. Jammer. Waarom kwam hij niet met dit idee en een kleine sponsoring, zoals deze fietsenmaker, die net is begonnen in elektrische fietsen.

Klinkt het gek wanneer ik zeg dat het beslist niet de financiële kant is die me wakker houdt? Op één of andere manier geloof ik heilig dat dit allemaal wordt geregeld. Hoe??? Vraag het me niet, ik weet het niet. Het is mijn diepe geloof dat zegt dat ik mij hierover geen zorgen moet maken. Maar wat houdt me dan wel uit mijn slaap? Ook dat kan ik niet echt benoemen. Af en toe komen er ideeën in me op die ik op moet schrijven. Lampje aan, schrijven, lampje uit en prompt beginnen de celletjes weer in actie te komen. 

Een mens is een raar ding. Alles waar je overdag niet aan denkt, of mee bezig bent, komt 's nachts juist weer naar boven. Zo kwam ik gisterochtend op het idee ook de Rotaryclub aan te schrijven. Vanmorgen wilde ik er aan beginnen en wat gebeurd? Ben de naam van de club kwijt. De hele dag lopen piekeren. Vanmiddag kwam het woord Lions naar boven, maar wist dat dit ook wel een of andere instelling was, maar wat precies en hoe die naam is, is me nog steeds niet ingevallen. Uitgerekend 3.03 uur vannacht kwam het woord Rotaryclub in me op. Dit zijn de kleine ergernissen en naweeën van de Tia, waar ik mee moet leven, dus leren accepteren. Moeilijk, maar acceptatie is beter dan er boos om worden dat je last van lichte vergeetachtigheid hebt.  

Het is rond vijf uur, de Kamillethee was lekker, de kleine wandeling in de tuin heeft de hersens schoongeveegd, dus kan mijn verhaaltje weer op internet. De eerste vogels hoor ik fluiten. Buiten hangt een prachtige blauwe lucht bij het eerste ochtendgloren met heel veel schapenwolkjes. Het ruikt heerlijk fris buiten. Behalve de vogels hoor ik geen geluiden van het eerste verkeer. Terwijl u misschien nog lekker op één oor ligt te dromen, probeer ik u te amuseren met mijn slapeloosheid. Ik wens u dus tot het opstaan nog mooie dromen en misschien tot straks op internet. Slaap lekker, Maus

 

 

 

 

Geen opmerkingen: